De Koninklijke Fanfare Nut en Vermaak Overpelt organiseerde gisterenavond een muzikale avond in de kerk van ’t Herent. Vermits hun dirigent, Ruud Hawinkel, ook de maat aangeeft bij Jeugdharmonie ’t Spetserke Houthalen, mochten die eerst optreden. Maar dat optreden werd al snel verstoord door de concierge van de kerk die de toeschouwers verzocht snel naar buiten te gaan, vermits er geesten rond dwaalden in de kerk. En elk jaar zou er tijdens een soortgelijk optreden een kind ontvoerd worden. De muzikanten uit Houthalen konden deze druk niet meer aan, en vluchtten de kerk uit. Na de komst van meneer pastoor keerde de rust terug, en traden de muzikanten van Nut en Vermaak op … tot een onguur type een van de leden van de fanfare inderdaad wilde ontvoeren. Maar dat was buiten de dappere jongere gerekend die zich weerde als een duivel in een wijwatervat. En wat bleek: ook de pastoor bleek in het complot te zitten. Die wilde de kerk verkopen aan een bouwpromotor …

Meer foto’s: https://flic.kr/s/aHBqjB1pg7 / fotopelt.be

Oh ja, vergeten te vertellen: het ging om een Halloweenconcert! Naast de Jeugdfanfare van Koninklijke fanfare “Nut en Vermaak” Overpelt en Jeugdharmonie ’t Spetserke traden ook de dansers van de Kunstacademie Noord-Limburg op!

Marc Faes